Boxmeerse Stripdag

Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!

Wilma van den Bosch

Wij zijn zeer vereerd dat deze zeer veelzijdige kunstenares stripmaker naar deze beurs komt. Wilma van den Bosch was vanaf 1983 tot en met 2017 staff artist voor de Nederlandse Disneybladen. Ze schreef en illustreerde stripverhalen met de Disneyfiguren, en was hoofdillustrator voor juniortitels als Disneyland, Katrien en Donald Duck Junior. Tijdens haar Disney-periode maakte ze bovendien artwork voor oa Bobo en Tina.

In 2002 werd haar eerste stripalbum van ‘Prinses Aster bekroond met de Stripschapspenning voor het beste jeugdalbum van het jaar. Daarnaast maakte ze illustraties voor Disney-merchandise, schreef en illustreerde ze voor kinderboeken en maakte ze strips in het kader van het Utrechtse collectief De Inktpot.

2024 is een bijzonder jaar voor Wilma, Allereerst is zij de winnaar van de jaarlijkse Stripschapprijs, Dit is de prijs om het gehele oeuvre van een kunstenaar te eren. Verder maakt zij deel uit van het Utrechtse stripmakers-collectief De Inktpot – comics and illustration,. Deze zijn de winnaar van P. Hans Frankfurtherprijs 2024. Dat is de prijs voor speciale diensten voor de strip. Sinds 2022 is Van den Bosch een van de illustratoren van de zeer populaire legpuzzels van Studio Jan van Haasteren.

Voor meer info: https://oost.home.xs4all.nl/wilma.htm

Verder Bericht

© 2024 Boxmeerse Stripdag

Thema door Anders Norén